Celia oli kommentoinut kirjoitustani ja ajattelin vastata siihen koska se seikka että istun exäni kanssa palavereissa varmasti tuntuu aika käsittämättömältä kun tietää hiemankaan taustoja, eli että meillä on taustalla perheväkivaltaa joka kohdistui minuun. Virallisesti tosiaan on niin että mikäli on perheväkivaltaa taustalla voi vaatia erillisiä palavereita molemmille. Ongelmana on etten koskaan yhdessäoloaikanamme ilmoittanut poliisille, käynyt lääkärissä näyttämässä mustelmia ja sen ainoan lastensuojelukontaktinkin aikana suojelin exääni ja asia kuitattiin riitana. Missään viranomaistaholla ei siis ole selvää että meillä on taustalla perheväkivaltaa. Joskus ex kertookin miten hän-parka on ollut uhri, joskus taas vain on sitä mieltä että valehtelen ja joskus vain sanoo että tämä on minun kertomaa mutta koko totuus on toisenlainen. Nykyään pyrinkin sanomaan viranomaisille heti kättelyssä että tämä on minun näkemykseni mutta näyttöä sille ei ole.
 
Koska näyttöä perheväkivallasta ei ole viranomaisten silmissä meillä on käsillä vanhempien välinen riitatilanne. Avun saaminen ylipäätänsä perheelleni on ollut erittäin vaikeaa, koska yleinen näkemys on että mikäli vain minä ja exäni lakkaamme riitelemästä kaikki on kunnossa. Mikä on sinänsä varmasti osittain totta, mutta milläs saat toisen lakkaamaan riitelemästä? Kukaan ei taas usko että toinen oikeasti riitelee useamman vuoden yksin. Mikäli siis kieltäytyisin näistä yhteisistä palavereista katsottaisiin että minä olen se hankala osapuoli koska exälleni ne tietenkin sopivat hyvin. Jotta siis saan viranomaisia ottamaan meidän tilanteen edes joten kuten vakavasti nämä yhteiset palaverit exän kanssa ovat välttämätön paha.
 
Onneksi oman terapian edetessä ja muutenkin kun oma itsetuntoni on parantunut nämä palaverit eivät enää nykyään herätä samanlaista ahdistusta kuin ennen. Ennen koin olevani puolustuskyvytön näissä ja itkinkin välillä ihan itse palaverissa kun ex puhuu puuta heinää ja muut nyökyttelevät. Nykyään olen oppinut toimimaan näissä, ja vaikka ne edelleen ovat epämiellyttäviä tiedän että saan joitain parannuksia tilanteeseen yleensä näissä, vaikka ne olisivatkin pieniä.