Ensimmäinen kirjoitus tuntuu suurelta työltä, ja kun tarina on alkanut kauan sitten ja jatkuu varmaan pitkän aikaa on vaikea hahmottaa mitä pitäisi kirjoittaa. En nyt kuitenkaan lähde esittelemään taustojamme sen kummemmin, ne kyllä tulee sitten ajan myötä kirjoituksissa mukaan.
 
Tänä viikonloppuna lapset ovat isällään. Se herätti hieman tavallista suurempaa tunnemyrskyä minussa koska nuorempi lapsista kiukutteli tällä kertaa erityisen paljon ennen isälleen lähtöä. Kun ymmärtää lapsen huolet mutta ei voi tehdä mitään niille tulee niin pieni ja voimaton olo itselleen. Yritä siinä sitten rohkaista lasta tapaamiseen. Mutta onnistuin suhteellisen hyvin ja molemmat lapset lähtivät aika hyvin mielin, ja sain viestiä heiltä että ovat menossa virpomaankin tänään. Hieno juttu. Huominen pelottaa aina, rankka ilta varmasti tiedossa ja toivon ettei mitään kamalan suuria asioita joudu oikomaan. Pelon kanssa olen oppinut elämään, ja osaan jopa levätä ja nauttiakin vapaaviikonlopuistani. Ennen kaikkea lataan silloin akkuja jotta jaksaa taas kaikkea mitä tiedossa on.
 
Opettelen myös parisuhteilua. Käytän sanaa opettelen siksi koska olen huomannut että väkivaltaisen suhteen jälkeen parisuhteessa eläminen vaatii ihan uudelleen opettelua, kaikki vaistot ja refleksit jotka liittyy parisuhteeseen ovat väkivallan maustamia. Luottaminen on vaikeaa ja työn takana, ja tietyllä tasolla sinisilmäinen ihmisusko on kadonnut. On vaikea uskaltaa päästää toista elämääni kun tietää miten huonosti siinä voi käydä pahimmassa tapauksessa. Kaipaisin miehiin takuumerkintää, vaikka polttomerkittyä CE merkintää lapaluuhun josta voisi tarkistaa täyttääkö hän EU-standardit. Kun sellaisia ei ole saatavilla pitää vaan uskoa siihen että hyviäkin ihmisiä on maailmassa, ja pikkuruisin askelein opetella luottamaan toiseen ihmiseen, vaikka tietää ettei ole mitään takeita että siinä käy hyvin. Ehkä se suhteessa oleminen on enemmän tietoista valintaa, tiedän että pidän miehestä ja haluan viettää aikaa hänen kanssaan, ja se on sen riskin arvoinen että minua satutetaan.